Diverse materiell

På denne siden finner du diverse materiell. Noe er gratis, og annet koster litt. Pris står oppgitt for hvert produkt. Håper du finner noe du liker her 🙂

NB: Du må selv skrive ut materiellet fra PDF-fil. Instruksjon og spillregler medfølger for noe av materiellet, og dersom det ikke gjør det, kan du se innlegg på min ideside Elis idébank. Gratismateriell laster du ned direkte herfra, og produkter som koster noe sendes til deg på mail etter at jeg har mottatt betaling (helst Vipps).

Jeg bruker mye tid på å lage materiell, og det gleder meg at dette blir brukt av mennesker rundt omkring i landet. Last gjerne ned gratisproduktene, men jeg blir jeg veldig takknemlig om du til gjengjeld tar deg bryet og legger igjen en kommentar på facebooksiden min Elis idebank. 😉

Produkter:

Sommerplan

Denne sommerplanen kan brukes hvis barnet/eleven har noe de skal øve på gjennom sommerferien. Man setter på et klistremerke for utført øving. Last ned filen gratis ved å klikke her.

Stjerneplan

Stjerneplanen kan man bruke hvis en trenger å øve på noe gjennom uka, for eksempel øve på lekser fra logoped eller gjøre munnmotoriske øvelser daglig. Den finnes i grønn eller rød. Se gjerne innlegg på siden min Elis Idebank om ulike måter å bruke denne planen. Last ned gratis ved å trykke på linkene under:
Stjerneplan – grønn
Stjerneplan – rød
Stjerner til stjerneplanen

Språkleker i barnehagen

PDF-fil med forslag til tre ulike språkleker, kanskje først og fremst for barnehagen, men kan også brukes i småskolen.
Klikk her for å laste ned PDF med språkleker gratis.

R-automatisering
Her finner du lekser for dem som skal automatisere r-lyden. Altså barna kan uttale r-lyden i en treningssituasjon, men bruker den ennå ikke i sin spontantale. Leksene krever at barna kan lese og skrive. Klikk for å laste ned gratis PDF under:
Hjemmelekse for R-automatisering
Hjemmelekse R-automatisering 2
Hjemmelekse R-automatisering – for dere som bruker skarre-r

Fortellekort.
Disse fortellekortene kan brukes i samtale, f.eks. ved stamming, automatisering av språklyder, eller til å bli kjent. Klikk her for å laste ned gratis PDF.

Bondesjakk for k/t og g/d
Klikk her for å laste ned et enkelt bondesjakk for dem som strever med forskjellen k/t og g/d. Barna bør kunne bokstaver for å bruke dette.

Bilaktivitet 1

Når man kjører mange mil, kan det være greit å ha noe å holde på med. Dette er en begrepsrettet aktivitet, for å gi barn erfaringer med ulike eksemplarer av ting man finner langs veien. Man krysser av når man f.eks ser et vikepliktskilt, en kirke eller en flokk med kyr.
Klikk her for å laste ned filen gratis.

Bilaktivitet 2
Alias-lignende aktivitet som f.eks. kan brukes i bil. Aktiviteten går ut på å beskrive noe en tenker på, uten å avsløre selve ordet. I filen under finner du nærmere forklaring på hvordan aktiviteten utføres.
Bilaktivitet: Jeg tenker på…

R-stigespill
Her har du et stigespill for å øve på R-lyden. Det kan brukes enten du har rulle-r eller skarre-r i din dialekt. Alle ord i spillet begynner på nettopp r-lyd. Dette stigespillet er gratis.
Last ned R-stigespill her
Flere stigespill finner du her.

Tellelek

Trill dyreterninger og tell hvor mange du får, ved å legge på matchende bilde. Du trenger terningene fra Yatzoo (Vennerød forlag) for denne leken.
Du laster ned ved å klikke her

Rimeaktiviteter – inkl. to spill

Lek og aktivitet med rim.

Ett sett inneholder to og to par med rim. Barnet skal finne den som hører til (f.eks. hatt) den som er oppgitt (f.eks katt). Det andre settet er kort som skal brukes for eksempel som memory, lytte og benevne eller på andre måter. Det følger med et knippe forslag til ulike aktiviteter.

Lytt på lyd

Dette materiellet inneholder 12 sider med oppgaver for fonologisk bevissthet. Øvelsene som inngår er bl.a. å finne ut hvilket ord som er lengst, lytte ut hvilket ord som ikke passer inn og identifisere antall stavelser. Passer f.eks. i førskolegruppe eller i første trinn. Materiellet koster 20 kroner.

Fargelegg første bokstavlyd

Sett med 8 bokstavark som skal fargelegges. Hvert ark har 5 ting som begynner på den bokstavlyden. Det kan være en fin aktivitet for å bevisstgjøre barn på ords første lyd, og koblingen bokstav-lyd. Det finnes hittil to pakker:
Sett 1: Bokstavene A – H – L – S – G – R – T og K.
Sett 2: Bokstavene E – B – V – P – Ø – F – D og J.
De koster kr. 20 per stk.

Luseleken

Denne luseleken er en enkel aktivitet for å øve på l-lyden. Lusene flyttes over på lua for å spise lastebil, lampe, lego osv, mens man benevner hver enkelt ting. Koster 30 kr.

Dersom du ønsker å bestille, ta kontakt enten på kontaktskjemaet, eller gå inn på Facebooksiden min ved å trykke på linken under:

Du kan også sende meg en e-post på eli @ logopedwith.no (uten mellomrom).

Tilbake til materiell